Tromsø-Koblenz
 
Torsdag 6. juli kl. 11.45 starter ferden fra Moto Speed med kurs mot Berlin. Turen går via Mo i Rana, over til Sverge, videre til Gøteborg, ferga til Frederikshavn, opp til Skagen, så vestkysten ned til fiskelandsbyen Vorupør, så Hamburg og Koblenz.
Det er ikke mange steder i Europa der to hav møtes. Danmarks nordligste punkt er et av dem. På Skagen eller Grénen som er mer korekt, tordner bølgene fra Kattegat og Skagerrak sammen. Sterke vinder og kraftige bølger gjør dette til et dramatisk og ikke helt ufarlig sted. Det er på Skagen Toppentreffet arrangeres med over 10000 bikers.
Etter å ha spøtta i begge havene kjører vi videre med Limfjorden i le og Vesterhavet i lo. Vinden var til tider så sterk at jeg hadde følelsen av at vi lå i 45⁰.
 
Grénen
Fiskerlandsbyen Vorupør har ingen kai. I le for moloen går båtan rett på land og en traktor sto klar til å dra den opp.
De stor skøytene hadde en vaier som var forankret ute i havet. Den dro dem opp når de kom på land og ut når de skulle ro. Museét fortalte dramatiske historier om forlis og bergingsaksjoner.
Fra Vorupør går turen ned til Ribe og så bærer det rett til Tyskland. Vi paserte grensen ved Sønderå og tok småveier ned til Hamburg. Derfra kjørte vi motorveier ned mot Koblenz. På Hotel Volking, Drensteinfurt ble vi ønsket velkommen av de lokale pubgjestene ved at de spanderte en runde på oss. Der er et lokalt brenneri som lager snapps. Det måtte vi smake oss igjenom.
Campen vår. Mosel Rhinen Koblenz