Koblenz - der Mosel møter Rhinen
“Deutsches Eck”
 
Koblenz (fransk Coblence) er en av Tysklands eldste byer over 2000 år gammel. Romersk garnison 9oo år f.Kr.. Festning på grensa mot barbarene.
Romerne bragte vindyrkingskunsten til denne delen av Europa.
 
 
Høyt over byen ligger den gamle festningen Ehrenbreitsten, fransk hovedkvarter på 500-tallet. Dit skal vi dag 3.
Fra campingen i Koblenz. Bilde til h: Ferga over Mosel til “Deutsches Eck”.
På landtungen mellom Mosel og Rhinen “Deutsches Eck”, troner William I (1797-1888) høyt på sin hest (les sokkel). Prøysisk konge som samlet Tyskland. Otto von Bismark ble William I´s statsminister i 1862.
Dag 2 brukes til båttur på den del av Rhinen som tyskerne kaller "Mittelrhein". Strekningen er en av landets mest kjente turistveier – ikke uten grunn! Veien og elven mellom Koblenz og Mainz er bare 100 km. Den korte strekningen til tross – her er dramatisk natur blandet med et kulturlandskap fullt av sagn og myter. Et stort antall borger troner over elven, landsbyer og vinmarker klorer seg fast i åssidene. Vår tur snur ved den berømte Loreley-klippen.
Bilde til h: Stolzenfels slott fra år 1250.
Loreley-klippen. Rundt svingen her finner vi Bacharach den viktigste vin-landsby i denne regionen siden middelalderen. Alle har vi hørt om Riesling.
Men dessverre her snudde båten.
Rheinfels borg (1245), St.Goar
Katz borg (1393) St. Goarshausen
Mark slott er en ridderborg fra det 12-århundre. Det ble aldri ødelagt.
Sterrenberg slott er fra det 11 eller 12-århundre. Det er egentlig to slott som ligger ved siden av kverandre med en 200m lang mur i mellom. Det hele et resultatet av en feid mellom to brødre. Nede ved elva ligger landsbyen Kamp Bornhofen.
Rhens
Vinmarkene i fjellsiden langs elva.
Maus borg sto hvist ferdig år 1362
Dag 3: Festningen Ehrenbreitsten. Utsikt fra toppen av festningen opp Rhinen. Til høyre ser vi “Deutsches Eck” og Mosel.
Det går en taubane fra foten av klippen og opp. Den tok vi og gikk senere ned i 36⁰C.
Her skal det smake med en kald forfriskning.
Og så gikk vi ned. Det var en blandet fornøyelse i 37 veldig varme grader.