Tur til Andenes
 
Onsdag 2. aug. kjører Arne og jeg til Andenes. Vi startet i nydelig sommervær. Kom ikke avgåre før etter 12. Arne skulle innom sønnen på Setermoen så han starta litt før.
 
lørdag 5. august 2006
Jeg streva med å få strøm på hengeren. Tilslutt kom også jeg avgårde.
Kaffe- og mat-pause på kroa ved Tjelsundbrua. Vi gledet oss til de fine svingene mot Lødingen.
Opp Kåringen fikk vi sola mitt i øyan og det ødela litt.
Ut Gullesfjorden mot Langvassbukt var det bedre. Her kjørte vi i skygge men der er jo altid noen bobiler....
Essostasjonen på Elvebakken nord for Sigefjorden er neste stopp. Arne må tanke. Han tror ikke det er bensin å få på Andenes....?
På bilde ser vi skodda står som en vegg i nord.
På Dverberg ligger restene etter verdens nordligste sykkelfabrikk. Den ble kjøpt opp av Øgland sykkelfabrikk, Sandnes. Etter det var der butikk og verkste.
Var også deleleverandør for Øglands Tempofabrikk. Det ble noen turer hit da jeg hadde Tempo Swingen.
Kvelden før vi kjørte heim var vi på Lysthuset/Sørvesten og spiste et herlig måltid laget på råvarer fra Andøya. Ølet kom selfølgelig fra Tromsø og ble meg servert i salige fars ølkrus. Ble litt rørt. Mett og god begir vi oss i vei til nattkvarteret. Da kommer vi i snakk med to Hollendere.
De hadde vært på Nordkapp og var på vei heim. De hadde kjøpt en tur med fast rute og overnattingsplasser.
Siden vi var lokalkjent her nord anbefalte vi fine ruter men opplegget var så spikra at det bare var plass til noen få alternativer som vestsiden av Andøya og noen avstikkere i Lofoten.
Sjøl tok vi denne ruta på heimturen. I Børvågen eller Børra traff vi en skandinavisk klubb for Triumph Tiger. De var på sin årlig fellestur. Tillhengeren min vakte stor interesse og ble fotografert fra alle bauer og kanter. Det var en som helt rigtig hadde hørt at det ikke var noen spesielle fartsgrenser for ekvipasjen. (For med tohjulshenger er det 60 km/t på motorveiene i Tyskland.)
Turen heim gikk helt greit i et fantastisk sommervær. Vi kjørte inn Gratangen men veien var så hompete at jeg med hengeren måtte ta det helt med ro, men heim kom vi.
Andenes havn 1935