Fantastisk rundtur på Senja
 
På torsdag “tikket” følgende e-post fra Arne inn:
Hei igjen
Lørdag er det flott værmelding og Kjell og jeg tenkte å ta oss en Senjatur. Ferga til Botnhamn går kl 1145 fra Brensholmen.
Vi møtes på Workinntunet kl 1015. Ruta er Brensholmen-Botnhamn-Senjahopen- nyveien på yttersia til Skaland- Kaldfarnes-Finnsnes-Sørreisa-Andselv og hjem.
Hiv dere med på en flott tur i fantatisk natur!
Arne
Selv om jeg akkurat hadde kommet heim fra Europaturen kunne jeg ikke motstå fristelsen til å kjøre yttersia av Senja. Fredag gjøres sykkelen klart til Senja-turen og kl 10.00 på lørdag er jeg klar for ny tur.På Workinn-tunet venter Arne og Kjell og etterkvert dukker også Bengt opp. Fire mann alle med kurs for Brensholmen.
 
lørdag 29. juli 2006
Med hestene vell oppstallet går vi opp på brodekket og nyter den fantastiske naturen langs seilingsleden til Botnhamn.
I Stønnesbotn tar vi til høyre og  kjører langs Mefjordaksla hvor vi tar til venstre og ned mot Hamnvika. Fantastisk natur. Nå venter det oss 3 tuneller hvor den mitterste bærer det betegnende navnet Svarthollet. Neida. La dere ikke skremme. Tunellene er greie dem.
Medfjordvær og Mefjord Brygge er første stopp. Her inntar vi lunsj som er stedets hjemmelagde kremet fiskesuppe.
Jeg besøkte stedet første gang i -92. Da var det Mefjorden Vertshus. Navneskifte og ansiktsløftningen er helt klart positivt. Verd et besøk.
Turen videre planlegges. Nå skal vi kjøre den nye tunellen og Bjørn-Kåre vil til Bøvær og slik blir det. I bukta innerst i Ersfjorden er det et yrende badeliv i det fine været.
Vi kjører videre og må gjenom en tunell til før vi kommer til Skaland og kjører ut til Bøvær og Kråkeslåttet. Et idyllisk veistykke med viker og hvite sandstrenner.
Her sitter Arne og Kjell ved veienden og skuer mot Kråkeslåttet og solbadere.
En liten pause hvor vi nyter utsikten utover Bergsfjorden før vi kjører den 1900m lange Skolpantunellen (?) og ned til Håverjorda hvor vi tar til venstre mot Svanelvmoen. Her tar vi til høyre. Vi skal til Kaldfarnes og drikke kaffe og spise sitronkake. (Heimbaka påstår verten).
Tore hilser oss velkommen og byder på kaffe og kake på verandaen.
Så bærer det heimover. Opp hårnålsvingene i Sifjordura gjennom Kaperfjeldstunellen ned idylliske Kaperdalen og Kapervatnan og til Finnsnes hvor hesten til Arne må fòres.
Kjell må ha mat og i følge Arne er det bare en plass den kan inntas. På Bistroen i Heggelia. Jeg har en mistanke om at det er de fantastiske svingene langs riksvei 86 som lokker og med en sulten Kjell i spissen skulle det borge for en fin etappe. Noen biler i veien ( trefikk heter det hvist ) men det ble en fin reise.
Når rytterne har spist seg ferdig blir hestene fòra på Vollan før de stalles opp heime i Tromsø.
EN KJEMPE TUR I ET SOMMERVÆR OG EN NATUR SOM BARE KAN OPPLEVES PÅ SENJA.